Om oss

I want to work like a dog, doing what I was born to do with joy and purpose.
I want to play like a dog, with total, jolly abandon.

Oprah Winfrey

Hvem er vi?

Kennel Mirozzie drives av meg, Pia Sofie Nilsen, med god hjelp og støtte fra min samboer Jørgen Suul. Vi holder til i Verdal, nord i Trøndelag. Kennelnavnet Mirozzie ble registrert i januar 2018 med meg som innehaver. Kennelnavnet er inspirert av min første Stabijhoun, Rozzie. De to første bokstavene i navnet er hentet fra min første hund Mischa. Mischa var ei snill og lydig Schæfertispe med et hjerte av gull. Dessverre hadde hun mange helseproblemer blant annet på grunn av useriøs avl, og ble ikke eldre enn 8 år. Dette ble en stor motivasjon for å lære mer om avl og oppdrett på hund.

Jeg har mange års erfaring med hund og stor interesse for jakt. Jeg har vært aktiv med hund siden familien skaffet seg en Irsk Setter i 2000, og har selv hatt hund siden 2007. I 2014 begynte interessen for jakt med fuglehund for alvor å melde seg. Valg av rase var allerede gjort for flere år tilbake, da Hundesport hadde en rasepresentasjon av Stabijhoun. Sommeren 2014 var jeg lykkelig eier av sin førtse Stabijhoun, og kunne endelig begynne å jakte med min egen fuglehund. Jeg fant fort ut at dette var en rase jeg ønsker å satse på, så det tok ikke lang tid før jeg anskaffet min andre Stabijhoun. Jeg tilbringer mye tid på fjellet og i skogen med mine hunder, hovedsaklig i terreng som gir et godt utgangspunkt både for å trene og jakte med fuglehund.

Her hjemme har hundene rikelig med plass å boltre seg på da nesten hele tomten på 850 kvadratmeter er inngjerdet. Det er mange og varierte turmuligheter i umiddelbar nærhet, og bare en kort kjøretur til gode jaktterreng.

Jeg har et nært samarbeid med andre oppdrettere i rasemiljøet, samt medlemsskap i Svenska Stabijhounklubben. Hva som vektlegges i mitt oppdrett kan du lese mer om her.

Vi tar gjerne imot besøk hvis noen ønsker å komme innom for å hilse på. Ta kontakt her.


Be the person your dog thinks you are


%d bloggere liker dette: