Nyheter

 

Desember 2017

 

Rozzie er inseminert med Arjen (Mac)

Like før helgen i uke 49 ankom de «edle dråper» fra den kjekke engelskmannen vi har valgt ut for Rozzie. Dyktige veterinærer på Anicura Stjørdal Dyreklinikk sørget for at de ble utnyttet på best tenkelig måte. Nå kan vi endelig begynne den spennende ventetiden, og forhåpentligvis starter vi det nye året med gode nyheter. Vi krysser fingrene for at resultatet blir et kull med friske og vakre valper.

sketch-1512848146807399157322.png

 

November 2017

 

Vellykket jaktsesong

Jaktsesongen 2017 går mot slutten, og det ingen tvil om at dette har vært vår mest vellykkede jaktsesong noen sinne. Begge våre Stabijer har vist en enorm utvikling på hver sin måte. Rozzie har briljert med et større, mer aktivt og mer selvstendig søk sammenlignet med fjoråret. Hun har vært utrolig fast i stand, og det ser ut til at hun har sluttet helt med tjuvreisingen som vi så en del av i fjor. Et eksempel er en stand hun fikk på over 160 meter som hun holdt fjellstøtt til jeg kom å ga reiskommando. Flink jente! I tillegg har hun utført flere fine apporter. Ro i oppflukt og skudd har tidvis vært bra, men langt ifra perfekt. Uansett synes jeg det begynner å komme på et akseptabelt nivå for jakt. Lille Beretta var bare 4 måneder gammel da hun fikk bli med på jakt første gang. Fra dag én viste hun stor fugleinteresse, og det gikk ikke lange stunda før hun fikk opp sin første rype helt alene. Hun overrasker med et meget selvstendig og forholdsvis stort søk for alderen, dette lover bra! Hun skjønte også raskt hva som var i vente når Rozzie og Raya tok stand, og var raskt på pletten for å jage opp fuglene. Man kan trygt si at Beretta har spolert noen sjanser for oss på denne måten, men samtidig synes vi det er viktig at en så ung hund får oppleve mye glede på jakten til å begynne med. Likevel ser det ut som hun har begynt å skjønne at hun skal forholde seg rolig, da vi har sett på de siste turene at hun stopper opp og fryser til innimellom når de andre hundene tar stand. Mye lovende å se denne sesongen med andre ord, og det er utrolig gøy å oppleve at mange timer med trening begynner å gi resultater. Nedenfor er en samling med bilder fra våre jaktturer i år, enjoy!

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

Juli 2017

Nytt flokkmedlem til Kennel Mirozzie

 

Fredag 14.juli tok jeg turen til Stavanger for å hente hjem vårt nye flokkmedlem Anortositts Dine Beretta. Beretta kommer fra samme oppdretter som Rozzie, Kennel Anortositt som drives av Arne og Sølvi Irene Havsø i Hellvik. Beretta har også samme mor som Rozzie, herlige Clarissa. Far er smukke Duplo (StabyWorld´s Duplo Frost Fan Leffe) fra Danmark. Det er flere grunner til at vi valgte å kjøpe vår andre Stabijhoun fra samme oppdretter og fra samme mor. Vi er først og fremst veldig fornøyde med Rozzie som er fra deres første kull, med sitt herlige gemytt, gode mentalitet og gode jaktegenskaper. Vi har et tett samarbeid og god kontakt med Kennel Anortositt, og vi vet hvor mye jobb de legger ned i sine valpekull. De setter mental helse høyt, og jobber for å bevare jaktegenskapene i rasen. Kullet ble mentaltestet og fikk følgende beskrivelse i sin valpeanalyse: «Et flott og mentalt jevnt kull. Flere viser meget gode jakt og bruksegenskaper. Viser gode tilpasningsevner ved nye miljøer. Nye eiere kan nå så langt som eierne evner innenfor all hundesport med disse valpene.» I tillegg er dette en meget spennende kombinasjon mellom to hunder som har god fugleinteresse og gode jaktgener i linjene. Dere kan lese mer om Clarissa og Duplo, samt resten av gjengen i Kennel Anortositt her. Det å ha to hunder fra samme linjer i en kennel er kanskje ikke så vanlig. Men slik situasjonen er for  vår lille rase i dag så har vi ingen betenkeligheter rundt dette. I følge tall fra NVSW (Nederlandske raseforeningen for Stabijhoun og Wetterhoun) bør minst to valper fra hvert kull gå videre i avl for at vi skal se en betydelig fremgang i rasens genetiske variasjon.

 

Beretta er herlig, bestemt og tøff lita frøken som ikke ser ut å være redd noe som helst. Hun er hengiven og vennlig, og kommer godt overens med våre andre hunder. Rozzie og Raya tok imot henne med glede, og ser ut til å ha slått seg til ro med sitt nye flokkmedlem. Rozzie synes det er ekstra stas å ha lillesøster her, og ser ut til å ha tatt på seg en slags morsrolle for vår nye lille venn.

 

 

Juni 2017

Rozzies far Marrondales Yerke imponerer med både «beauty and brains»

Det renner inn med gode resultater fra Rozzies oppdrettere Arne og Sølvi Irene Havsø i Kennel Anortositt om dagen. Rozzies far Marrondales Yerke har virkelig imponert i det siste. Her er hva Sølvi skriver på sin Facebook profil om de siste resultatene:

«I dag mottok vi endelig bekreftelsen på at Yerke også har tittelen International Beauty Champion. Denne tittelen henger høyt, da det er ytterst få Stabijhoun som har oppnådd brukskravet til denne. Yerke er, så vidt vi vet, eneste i Norden av Stabijhoun, og blandt de tre som innehar dette i hele verden av Stabij. Og Yerke kan mer enn se pen ut og finne/hente fugl, i helga ble han den første blodspormesteren i Eigersund Jeger- og fiskeforening. Full tittel/navn ,blir nå : C.I.B, C.I.E. NORD UCH, NL CH, N SE VCH, NORDJV-10, DKV-11,15, NORDV-12 Marrondales Yerke.»

Vi er virkelig stolte over å ha et avkom fra denne flotte herremannen. Vi gratulerer så mye!

 

Jaksesongen er spikret

I dag mottok vi siste bekreftelse på søknader om jaktkort, og dermed er årets sesong endelig spikret. I år har vi satset på en noe senere jaktstart enn tidligere. En av grunnene til dette er at vi venter et nytt flokkmedlem i juli, og vi vil gjerne at valpen skal vokse til så mye som mulig før vi starter jakta. Med valp i jaktlaget må vi nok belage oss på noe kortere og mindre krevende turer i år. En annen grunn er det vi de senere årene har hatt uvanlig varmt og tørt vær så tidlig på høsten. En slik værtype er ugunstig for enhver jakthund, og ekstra utfordrende for unge hunder. Varmen gjør jakta slitsom i seg selv, og tørre forhold gjør at det blir minimalt med vitring i terrenget. Derfor har vi lagt jaktstarten helt til slutten av september i år. Vi skal jakte både på statlig og privat grunn dette året, og den siste helgen i september skal vi ha med oss flere bekjente med Stabijer på jakt i Verdalsfjella. Så nå er det bare å begynne treningen for sesongen. Vi gleder oss!

12009804_10207493024106749_7793210934529599020_n14724653_10210633989108911_7259797818553842450_n

Mai 2017

 

Nye treningskamerater i emning

I midten av mai kom 20 vaktelkyllinger til gården. De vokser og trives i fjøset, og vil få tilgang til inngjerdet utearel så snart de har blitt litt større. Når de har blitt flyvedyktige kan vi begynne å bruke dem til å trene hundene. Tamfugl egner seg til innlæring av stand på unghunder, og til trening på- og perfeksjonering av fuglearbeider. Ved å trene på tamfugl får man repeterte og kontrollerte fuglesituasjoner. Fuglene er aldri i direkte kontakt med hundene, og med mange fugler blir øktene jevnt fordelt og gir derfor minimal belastning på hver fugl. Tamfugltrening er heller ikke noe man skal gjøre for ofte, mengdetreningen skal foregå på fjellet.

FB_IMG_1496772454714FB_IMG_1496772445123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggere like this: