Kull 1

Beretta x Chili

thumbnail_image2
LENSTRA ABE FÂN FRYSKE KOMÔF

For Kennel Mirozzies første kull har vi valgt ut vakre LENSTRA ABE FÂN FRYSKE KOMÔF til vår Beretta. Kombinasjonen er gjennomgått og godkjent av Avlsrådet i Svenska Stabijhounklubben. Kombinasjonen gir en innavlsgrad på 0.15% beregnet over 5 generasjoner i Zooeasy (som tilsvarer 6 generasjoner i NKKs Dogweb) og 32.09% beregnet over alle generasjoner (som er under rasens gjennomsnitt på 33%).

Chili, som han kalles til daglig, holder til i Finland hos Kennel Sandhill Chili’s, og er godt kjent for sitt supre temperament. Han har utført Mentaltest med meget gode resultater, er røntget fri for HD/AD (A/0) og er testet fri for CD. I Finland er det også vanlig for avlshunder å ta røntgen av ryggsøylen. Chili ble røntget i en alder av 6 år med strålende resultater: VA 0, LTV 0, SP 0 (0 = ingen tegn til forandringer). Chili har tre kull fra før, et i Sverige og to i Finland, der avkommene har fått et godt temperament og gode helseresultater.

thumbnail_image1
LENSTRA ABE FÂN FRYSKE KOMÔF

Chili har mange gode utstillingsresultater, og har per i dag følgende titler: C.I.E., Estonia Champion, Lithuania Champion, Latvia Champion, Baltic champion, LVV-19. Han har et meget godt, rasetypisk eksteriør som utfyller Berettas på en god måte. Han er en hund som elsker alle, både andre hunder og mennesker. Han er som nevnt kjent for sitt gode temperament, og beskrives som en veldig mild, trivelig og sosial hund som gjerne vil sitte i fanget hos sin eier. Chili er ikke bare vakker og kosete, han har også mange gode bruksegenskaper. Han elsker å jobbe, og blir mer enn gjerne med på svømming, apport, søk og blodspor. Han er en hund med mye motor som kan jobbe utrettelig over lengre perioder, selv med gjentakende øvelser. Chili brukes ikke i praktisk jakt, men har stor interesse for fugler og annet vilt, og har et aktivt søk når han er ute i skog og mark. Han har også vist at han innehar standinstinkt ved flere anledninger, samt at han ikke reagerer negativt på skudd eller høye lyder forøvrig.

66227900_1195613453972311_6546322919872528384_n
LENSTRA ABE FÂN FRYSKE KOMÔF

Vi anser Chili som en meget god match for vår Beretta. De er begge friske hunder med mye motor, meget gode jakt/bruksegenskaper, særdeles godt temperament og et godt, rasetypisk eksteriør. Her forventer vi stødige og godlynte valper med gode forutsetninger for jakt/bruks. Vi vil derfor prioritere valpekjøpere som driver aktivt med jakt/bruks, konkurranser og/eller prøver for dette kullet. Det er viktig for oss at valpene får mulighet til å bruke sitt potensiale da vi ønsker å se hvordan egenskapene går i arv. Dette er viktig både for å bevare egenskapene i rasen, samt for videre avl i vårt oppdrett. Vi tenker også å beholde en tispevalp fra dette kullet for videre avl.

thumbnail_image3
LENSTRA ABE FÂN FRYSKE KOMÔF

Valpene ble født 28.februar, 4 hanner og 1 tispe. Alle valpene er solgt.

%d bloggere liker dette: