Rozzie

37085253_10216255594245526_6705536249433686016_o


Navn: N UCH Anortositts Rozalina
Reg.nr: NO4041314 link til stamtavle
Født: 25.04.14
Far: C.I.B C.I.E. NL NORD UCH N S VCH NORDJV-10 NORDV-12 DKV-11-15 Marrondales Yerke
Mor: C.I.E N DK UCH N SE VCH DKV-14 Røgild´s Clariss von Sikni
HD: C/C
AD:
0/0
CD: Fri/ikke bærer
Prøver:
02.08.2018 Svenska Stabijhounklubben, Sälen, UKL Ettersøksgrener:
Slepespor: 10 poeng
Vannapport: 10 poeng
Prøvens beste Stabijhoun
Godkjent til start på feltprøve i Sverige
15.07.2018 Norsk Breton Klubb, Skogn:
3.AK Apport

Utstillinger:
17.11.2018 NKK Lillestrøm Norsk Vinner:
Exc.CHK 2.CHK CK 3.BTK R.CACIB
16.11.2018 NKK Lillestrøm Nordisk Vinner:
VG.CHK 3.CHK
30.06.2018 NKK Trondheim:
Exc.AK 1.AKK CK CERT 2.BTK R.CACIB NUCH
02.09.2017 Steinkjer Hundeklubb:
VG.AK 1.AKK
01.07.2017 NKK Trondheim:
VG.AK 1.AKK
03.09.2016 Steinkjer Hundeklubb:
Exc.AK 1.AKK CK CERT 1.BTK BIR BIG 3

04.07.2015 NKK Trondheim:
Exc.JK 1.JKK CK CERT 1.BTK BIR


Rozzie kommer fra Kennel Anortositts som drives av Sølvi Irene og Arne Havsø i Hellvik. Rozzie viste tidlig stor interesse for fugl, og sin første stand tok hun allerede første dag i mitt eie. Hun er ei herlig og hengiven frøken med et mildt og trivelig temperament som smelter alle hjerter på sin vei, voksne som barn. Hun er vennlig, trygg, sosial, aktiv og oppmerksom, og vil gjerne være med på alt som skjer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rozzie elsker å jobbe, og hennes favorittøvelse er uten tvil apportering. Opptint eller nyskutt vilt er definitivt foretrukket apportobjekt. Hun har mye energi når vi skal jobbe, men er ellers veldig rolig og avbalansert. Rozzie varsler alltid når det kommer fremmede til gården, og kan gjerne være litt reservert i første møte. Men det tar ikke lang tid før hun finner seg en venn for livet etter å ha fått hilst ordentlig, for hun elsker å møte nye mennseker og er spesielt glad i kos.

Rozzie brukes til jakt både på rype og skogsfugl, og har i tillegg prøvd fasanjakt ved en anledning. Hun har vært skuddfast fra dag en, og viser heller ikke tegn til redsel for høye lyder forøvrig. Selv ikke lyder fra traktor, ATV, vedmaskin eller motorsag er noe hun bryr seg noe særlig om. Hun er gjerne med i skogen når vi driver med vedarbeid, og hjelper til innimellom med å bære kvist. Om vinteren sitter hun på slede bak snøskuter inn til hytta, og om sommeren blir hun gjerne med ut i båten for å fiske.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

På jaktfronten har hun hatt en jevn og fin utvikling. Hun har et aktivt og nøysomt søk, og er som regel raskt ute med å finne fugl i terrenget. I tillegg var hun hun først ute av rasen Stabijhoun til å få premiering på en norsk jaktprøve i åpen klasse (apport).

Rozzie har blitt forsøkt inseminert to ganger, men har dessverre ikke klart å bære frem kull. På grunn av alder vil det ikke bli gjort flere forsøk på Rozzie, så hun er tatt ut av avlen i Kennel Mirozzie. Hun fikk i tillegg påvist artrose på to tær på en bakfot i 2019. Dette skyldes trolig feilbelastning i forbindelse med et brudd hun hadde på en tå på den andre bakfoten. Rozzie er derfor ikke i stand til å være med på jakt eller lange gåturer lengre. Det ble etter hvert også en utfordring å kombinere Rozzie og Beretta som nå har to svært forskjellige behov for fysisk aktivitet. Rozzie ble mye alene den ekstra tiden jeg måtte bruke på Beretta, og det er i tillegg vanskelig å finne nok timer i døgnet når man nå er alene med begge hundene. Det ble derfor tatt en tung beslutning om å omplassere Rozzie til en familie som kunne gi henne den tiden og oppmerksomheten hun så inderlig fortjener. Og hun kunne ikke vært mer heldig med sin nye familie, som både har erfaring med rasen og artrose hos hund. Berit Johansen og Rune Larsen fra Oslo er i dag de nye eierne til Rozzie. Ut ifra tilbakemeldingene jeg har fått så har hun tatt overgangen helt problemfritt og trives svært godt i sitt nye hjem, sammen med hannhunden Dizel. De har også fulgt opp med lindrende behandling som ser ut til å ha en meget positiv effekt. Så selv om dette var en ufattelig trist avgjørelse, så var det uten tvil den beste for Rozzie. Vi skal selvsagt fortsette å holde kontakten, og kommer garantert til å stikke innom for å hilse på når anledningen byr seg. Jeg er takknemlig for de 6 fine årene jeg fikk med Rozzie, og er stolt over det vi oppnådde sammen på denne tiden. Minnene skal jeg ta godt vare på ♥

%d bloggere liker dette: